Gelijke Kansen Kenia - Child Support Mombasa

Child Support Mombasa

In Mombasa staat sinds 2006 de kinderopvang ‘Kenya Child Support’. Hier krijgen 60 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar dag-onderwijs, ontbijt en lunchmaaltijd tegen een hele kleine vergoeding naar draagkracht. Aan de start van 2021 zijn er 28 jongens en 32 meisjes waarbij ouders of familie niet in staat zijn om het gewone onderwijssysteem te kunnen bekostigen. Het project staat onder leiding van Lilian, de administrator en hoofd-onderwijzer. Er werken 3 docenten, 1 kok en een beveiliger voor de nacht. De kinderen gaan ‘s avonds terug naar hun familie want er zijn geen slaapplaatsen.

Missie/Visie

Child Support wil kinderen voorbereiden op een betere toekomst door ze onderwijs te bieden. De kinderen krijgen hier voedsel, veiligheid, motivatie en discipline. Door de familie en lokale gemeenschap hierin te betrekken wordt een beter draagvlak gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat meer kansarme kinderen naar het centrum komen, weg van de straat om zo een betere toekomst te krijgen. Onze Stichting draagt bij in de salarissen van het personeel, de maaltijden en onderwijsmiddelen.

Samenwerking

Door de kleine bijdrage voor scholing hopen wij en Child Support dat meer kansarme kinderen een goede opleiding krijgen. De lokale bevolking helpt hen daarbij door hier kinderen onder te brengen, vrijwilligerswerk, onderhoud aan de gebouwen en middels kleine bijdragen (waar mogelijk) aan de maandelijkse bekostiging van het project. Onze droom is opzetten van een boerderij op een aangekocht stuk land net buiten Mombasa. We hopen Tezo Roka farm project in 2021 op te starten en uiteindelijk inkomen te kunnen genereren om dit project zelfvoorzienend en toekomstbestendig te maken.